Η ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε. επιλέγει DURST!

0
6332

Η εταιρεία ΛΥΧΝΙΑ ΑΕ, με έδρα την Αθήνα, αποτελεί μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής έντυπης επικοινωνίας. Είναι μια κάθετη μονάδα παραγωγής που διαθέτει στούντιο φωτογραφίας, δημιουργικό τμήμα ηλεκτρονικό μοντάζ-ctp, εκτυπωτικές και βιβλιοδετικές μηχανές.

Με παρουσία πάνω από 48 χρόνια στην ελληνική αγορά, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 4.000 τ.μ., έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε  κάθε ζήτηση προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις.

Λύσεις που ξεκινούν από τον σχεδιασμό και καταλήγουν στην παραγωγή και των πιο απαιτητικών εκτυπώσεων.

Η ΛΥΧΝΙΑ ΑΕ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της σε: Έντυπα, Συσκευασία, Προωθητικά υλικά POP, Ειδικές κατασκευές, Κουτιά με ιδιαίτερα υλικά, καθώς και εταιρική και προϊοντική ταυτότητα.

Εφαρμόζοντας συστήματα διαχείρισης ποιότητας με διεθνή πρότυπα σε όλα τα στάδια των εργασιών διασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στόχος της εταιρείας, 48 χρόνια τώρα, είναι να επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, προσφέροντας στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες επικοινωνίας ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Στα πλαίσια αυτά η ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε. προχώρησε σε επένδυση σε ένα επίπεδο inkjet ψηφιακό εκτυπωτή με μελάνια UV, τον Durst Rho P10 200, ώστε να προσφέρει νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας, κ. Κων/νος Βγόντζας, δήλωσε σχετικά:

Με την μονάδα Digital Printing ( που είχαμε ήδη δημιουργήσει ) με τεχνικό εξοπλισμό υψηλών δυνατοτήτων (μεταξύ άλλων plotter ενιαίας εκτύπωσης 5 μέτρων) αλλά και το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσφέραμε ήδη εκτυπώσεις στην αγορά του Large Format Printing για Διαφημιστικές Κατασκευές, Γιγαντοαφίσες, Αρχιτεκτονικές Κατασκευές, Κάλυψη Εκθεσιακών Χώρων, Επιγραφές, Πανό, Ταπετσαρίες, Γραφικά Δαπέδων, Banners, Stands, Posters, Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων, Εκθεσιακά περίπτερα, κλπ..

Στη συνέχεια των παραπάνω και ανταποκρινόμενοι στην ολοένα μεγαλύτερη σχετική ζήτηση από το πελατολόγιο μας,  αναζητήσαμε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας  που θα μας διευκόλυνε και σε άλλους τομείς και θα εμπλούτιζε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών και της Συσκευασίας, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τον τομέα της Ψηφιακής Εκτύπωσης σε διαφορετικά υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, Kappa Fix, Kappa Line, Foamex, Forex, Plexiglas, ξύλο κλπ.

Καταλήξαμε λοιπόν, χωρίς μεγάλη δυσκολία, στην κορυφαία φίρμα Durst και στον Durst Rho P10 200, που έχει 6 χρώματα και λευκό, μεγάλη ταχύτητα και υψηλή ποιότητα παραγωγής.

Πλέον, εκτελούμε πρωτότυπες κατασκευές, με διαφορετικά υλικά ( χαρτόνι και  plexiglas, χαρτόνι- καθρέφτη και ξύλο, kappa- ξύλο και etalbond αλλά και οτιδήποτε άλλο μας ζητήσει ο πελάτης ) παρέχοντας πρωτοποριακές προτάσεις και λύσεις. Κατ αυτόν τον τρόπο διεισδύουμε σε αγορές που δεν δραστηριοποιούμαστε έως τώρα και λόγω της μοναδικότητας αυτών των προϊόντων ο ανταγωνισμός είναι πιο ήπιος. Βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψω να πω, ότι καλύψαμε και το κενό που υπήρχε στην εταιρία μας στην παραγωγή μικρών ποσοτήτων χάρτινων stands και displays ( τα μεγάλα τιράζ τα καλύπτουμε παραδοσιακά με τη μέθοδο offset ). Επιπροσθέτως, επειδή η εταιρία μας έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε μηχανολογικό εξοπλισμό για το luxury packaging και τα rigid boxes, η durst Rho P10 200 μας άνοιξε το δρόμο για την προσωποποίηση μικρών παραγωγών κουτιών ( μια μεγάλη ανάγκη της σημερινής αγοράς ).

Κλείνοντας θα έλεγα : «Οι ικανότατοι και έμπειροι χειριστές μας στο LFP ( Large Format Printing ), απέκτησαν ένα καταπληκτικό και απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο, για να υλοποιούν τις λειτουργικές αλλά και καινοτόμες ιδές των  «προχωρημένων» σχεδιαστών μας» !

 

UV inkjet Rho P10 200

Ο UV inkjet Rho P10 200 είναι επίπεδος εκτυπωτής για άκαμπτα φύλλα.  Προαιρετικά εκτυπώνει και σε εύκαμπτα υλικά σε ρολό. Είναι εξοπλισμένος με κεφαλές της Durst με τεχνολογία Quadro Array με μέγεθος σταγόνας 10 πικολίτρα (pl) και αποδίδει εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης με την τεχνολογία Variodrop και με ταυτόχρονο υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. Η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης φτάνει έως τα 205 τετρ. μέτρα την ώρα με ανάλυση εκτύπωσης τα 1000 dpi, η οποία δύναται με την προσθήκη του Fine Art Mode Option να φτάσει έως και στα 1200 dpi. Η τελευταία επιλογή είναι ιδανική για premium backlit luxury goods και για εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας.

Επίσης με την προαιρετική επιλογή Hapt Print Option επιτρέπει να δημιουργηθούν  “ανάγλυφες” εκτυπώσεις σε άκαμπτες επιφάνειες, αλλά και να δημιουργηθούν  νέες εφαρμογές, όπως η γραφή Braille ή  η αναπαραγωγή πινάκων ζωγραφικής με προσομοίωση ελαιογραφίας σε μία διαδικασία της ψηφιακής εκτύπωσης με στόχο αγορές όπως μουσεία, εκθέσεις κλπ.

Τα UV μελάνια της Durst είναι φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και έχουν άψογη πρόσφυση σε πάρα πολλά υλικά. Τα εκτυπωμένα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

Ο εκτυπωτής συνδυάζει συμπαγή, στιβαρή βιομηχανική σχεδίαση με αποτελεσματικότητα της παραγωγής και αξιοπιστία στην λειτουργία, καθιστώντας τον Rho P10 200 ένα πραγματικά βιομηχανικό εκτυπωτή, με αδιάκοπη ουσιαστικά παραγωγή.

Ο εκτυπωτής δέχεται, πέραν των βασικών cmyk χρωμάτων, και ανοιχτά χρώματα (light cyan  και light magenta) ή πρόσθετα χρώματα (πορτοκαλί και μωβ) καθώς και λευκό. Η χρήση των πρόσθετων Process Colors δεν ελαττώνει την ταχύτητα παραγωγής.

Ο εκτυπωτής εκτυπώνει σε μεγάλη ποικιλία μη επιστρωμένων και επιστρωμένων υλικών – όπως φύλλα από σκληρά και μαλακά αφρώδη υλικά, φύλλα αλουμινίου, ακρυλικά, χαρτονιού, κλπ. με πάχος μέχρι 4 εκατοστά και προαιρετικά τα 7 εκατοστά πάχος.

Και βέβαια τυπώνει και σε εύκαμπτα υλικά σε ρολά. Προαιρετικά μπορεί να εκτυπώσει και  ρολά μεγάλου βάρους μέχρι 200 κιλά και διάμετρο μέχρι 30 εκατοστά.

Τέλος για την εκτύπωση φύλλων χαρτονιού υψηλής ποιότητας ο εκτυπωτής δέχεται προαιρετικά ειδική μονάδα εκτύπωσης κυματοειδών υλικών (χαρτονιών)-  corrugated option που διαθέτει  ειδικούς οδηγούς μεταφοράς και συγκράτησης των υλικών και ισχυρότερο  vacuum για εκτύπωση.

Ο εκτυπωτής Durst Rho P10 200 στον οποίο επένδυσε η εταιρεία Λυχνία έχει την εξής σύνθεση:

6 χρώματα (cmyk + light cyan + light magenta) και λευκό, και επιπλέον την μονάδα  εκτύπωσης βαρέων ρολών (Heavy Duty Roll) μέχρι 200 κιλά καθώς την μονάδα εκτύπωσης corrugated option χαρτονιών.