SIAL Paris 2024: “Own the change”

0
96

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SIAL PARIS

«H SIAL Paris 2024, με σύνθημά της “Own the change”, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που διεξήχθη ποτέ στη Γαλλία καταγράφοντας ρεκόρ εκθεσιακού χώρου. Ο χώρος επιφάνειας 257.000 τ.μ αντιστοιχεί σε αυτόν που θα κάλυπταν 100 σουπερμάρκετ στη σειρά, ενώ τα περίπτερα των εκθετών θα είναι πλέον οργανωμένα ανά κατηγορία προϊόντος, μετά από αίτημα των buyers.» επεσήμανε, η Διευθύντρια της SIAL Paris, Audrey Ashworth, στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ως εκπρόσωπος της Promosalons, στην Ελλάδα,  στις 20 Ιουνίου 2024.

Με αφορμή τα 60 χρόνια Sial Paris, η Director της Sial Paris, Audrey Ashworth  πραγματοποίησε μια εκτενή παρουσίαση της  κορυφαίας παγκόσμιας έκθεσης καινοτομίας στον τoμέα των τροφίμων και ποτών, εστιάζοντας στην φετινή επετειακή διοργάνωση, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει πάνω από 7.500 εκθέτες από 130 χώρες, 285.000 επισκέπτες, με 75% των εμπορικών επισκεπτών να είναι διεθνείς επισκέπτες και στην συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών του F&B κλάδου, η οποία θα είναι άκρως δυναμική, με την Ελλάδα να διαθέτει την 6η μεγαλύτερη συμμετοχή διεθνώς.

Φέτος, για πρώτη φορά η Sial Paris διοργανώνει τα “Sial Summits, μια σειρά συνεδρίων με 4 βασικές θεματικές: • Εφοδιαστική αλυσίδα • CSR • ΑΙ – Foodtech • Αφρική. Ο καθιερωμένος διαγωνισμός SialInnovation θα αναδείξει τα καινοτόμα προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν το 10% των καινοτομιών παγκοσμίως. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος, το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει τις γεύσεις των καινοτόμων προϊόντων μέσω του “Sial taste”. Τέλος, η Διευθύντρια της SIAL Paris αναφέρθηκε στη μελέτη SIAL Insights, μια διετή μελέτη με την επιμέλεια της SIAL, για τις προσδοκίες των καταναλωτών, τις τάσεις καινοτομίας τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε κι η καταξιωμένη Chef Ντίνα Νικολάου. Με τη σειρά της, η Ντίνα Νικολάου τόνισε τη προστιθέμενη αξία της έκθεσης κι ότι ως επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης στο Παρίσι, αλλά και στην Ελλάδα, επισκέπτεται ανελλιπώς επί σειρά ετών τη διεθνή έκθεση τροφίμων. Όπως ανέφερε, «Η SIAL Paris αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων παγκοσμίως και το απόλυτο σημείο συνάντησης για καινοτόμους από όλο τον κόσμο, διότι όχι μόνο προβάλλει αλλά διαμορφώνει τις νέες τάσεις της βιομηχανίας. Οι επαγγελματίες που επισκέπτονται την έκθεση έχουν την ευκαιρία να δουν πρώτοι τις καινοτομίες, να κατανοήσουν τις παγκόσμιες τάσεις και να προσαρμοστούν στις συνεχείς εξελίξεις της αγοράς, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου», ενώ πρόσθεσε ότι «Η έκθεση, σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τον κόσμο της γαστρονομίας είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία για τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, προσφέροντας πληθώρα ευκαιριών για ανάπτυξη, δικτύωση και καινοτομία».

Xαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αντώνης Γραβάνης, Διευθυντής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Enterprise Greece, o οποίος αναφερόμενος στην πολυετή παρουσία της Enterprise Greece στη SIAL Paris, υπογράμμισε ότι η εθνική συμμετοχή στην έκθεση αναμένεται και φέτος πολύ ισχυρή, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερη εκθεσιακή επιφάνεια σε σχέση με το 2022 ενώ συμπλήρωσε ότι η προβολή της Ελλάδας θα είναι έντονη με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών παγκοσμίως.

Το παρών έδωσαν ο γνωστός chef pâtissier Στέλιος Παρλιάρος, δημοσιογράφοι και στελέχη εταιρειών του κλάδου τροφίμων.

Φέτος η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Η κορυφαία παγκόσμια έκθεση καινοτομίας στον τoμέα των τροφίμων και ποτών πρόκειται να γιορτάσει την 60η της επέτειο από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Η επετειακή αυτή διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να ανατρέξουν στις «επαναστατικές» καινοτομίες των τελευταίων 60 ετών και παράλληλα να σκιαγραφήσουν το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων.

Με την ανυπομονησία να μεγαλώνει, η SIAL Paris 2024 είναι έτοιμη να φιλοξενήσει πάνω από 7.500 εκθέτες από 130 χώρες, με 75% των εμπορικών επισκεπτών να είναι διεθνείς επισκέπτες. Αποτελώντας θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων παγκοσμίως, η επερχόμενη διοργάνωση υπόσχεται να αναδειχθεί στο απόλυτο σημείο συνάντησης για καινοτόμους από όλο τον κόσμο, «ηγέτες σκέψης» και λήπτες αποφάσεων.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιασθεί το φετινό πρόγραμμα της έκθεσης, ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο ώστε να κάνει την εμπειρία SIAL ακόμα πιο μοναδική. Για 5 μέρες, το οικοσύστημα του τομέα των τροφίμων θα κινείται σε ρυθμούς SIAL, με δραστηριότητες που αποτυπώνουν την ουσία του κόσμου της γαστρονομίας, να λαμβάνουν χώρα τόσο εντός του εκθεσιακού χώρου όσο και σε ολόκληρο το Παρίσι.

ΕΜΠΝΕΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με θέμα Own the Change,” η SIAL 2024 έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να ωθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να προσαρμοστούν στις συνεχείς εξελίξεις και να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. Η συλλογική αυτή κίνηση εστιάζει στην προβολή των CSR πρωτοβουλιών των εκθετών και στην ανάδειξη πρωτοβουλιών όπως η SIAL Insights, μια διετής ανάλυση των τάσεων του κλάδου, η SIAL Innovation, η οποία αποκαλύπτει τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο και η SIAL StartUp, η οποία θα παρουσιάσει διπλάσιο αριθμό start-ups το 2024, συμπεριλαμβανομένων και επιχειρηματικών ιδεών σε πρώιμο στάδιο.

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Μεταξύ των highlights της έκθεσης, η νέα διάταξη των περιπτέρων των εκθετών, για τη βέλτιστη εμπειρία των επισκεπτών. Η SIAL αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 80% των επισκεπτών είχαν εκφράσει την επιθυμία τα περίπτερα να είναι οργανωμένα ανά κατηγορία προϊόντος, προκειμένου να διευκούνθεί η περιήγησή τους στο χώρο. Η νέα διαρρύθμιση ομαδοποιεί τουε εκθέτες ανά θέμα.

SIAL PARIS: ΤΟ «ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ» ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σε επίπεδο εκπροσώπησης, η Γαλλία και η Ιταλία ανταγωνίζονται για την κορυφή, με την Ιταλία να κατέχει την πρώτη θέση σε εκθεσιακό χώρο, καταλαμβάνοντας πάνω από 16.000 τ.μ. . Η Κίνα με πάνω από 6.000 τ.μ. κάνει αναμφισβήτητα δυναμική επιστροφή, ενώ η Ουκρανία και η Ινδία κάνουν αισθητή την αυξανόμενη επιρροή τους στην παγκόσμια σκηνή.

Αρκετές χώρες της Αφρικής θα κατέχουν επίσης περίοπτη θέση, με περίπτερα στο Hall 5α. Οι προσδοκίες για μεγαλύτερη εκπροσώπηση συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές είναι ιδιαίτερα υψηλές, με την Ακτή Ελεφαντοστού  και την Σενεγάλη να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καταδεικνύοντας την δέσμευση της έκθεσης για συμπερίληψη και ποικιλομορφία στον κλάδο.

Φέτος, για πρώτη φορά θα συμμετέχουν η Ουγκάντα, η Λιβύη και το Ιράκ, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το πολιτισμικό μωσαϊκό της SIAL Paris, ενώ σταθερές αξίες όπως οι ΗΠΑ και η Ισπανία ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε αυτή την ιστορική διοργάνωση.

Με εκτιμώμενη συμμετοχή 285.000 επαγγελματιών, εκ των οποίων 8.000 top buyers με συνολική αγοραστική δύναμη 50 δις ευρώ, η SIAL Paris προσφέρει τεράστιες επαγγελματικές ευκαιρίες στην παγκόσμια σκηνή. Επιπλέον, η έκθεση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γαστρονομικής διπλωματίας, με περισσότερες από 100 επίσημες αντιπροσωπείες να αναμένεται να τιμήσουν την έκθεση με την παρουσία τους.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • 83% των αγοραστών προβαίνουν σε συμφωνίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης ή μετά την έκθεση.
  • 9/10 επισκέπτες θεωρούν τη SIALστρατηγικής σημασίας για τις εταιρείες τους.
  • Αναμένονται πάνω από 7.500 εκθέτες και περισσότερα από 400.000 προϊόντα.

ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τους επισκέπτες, οι πωλήσεις των εισιτηρίων θα ξεκινήσουν μέσα Απριλίου. Σχετικά με την πώληση εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.

Η SIAL Paris 2024 υπόσχεται μια ιστορική διοργάνωση, εορτάζοντας εξήντα χρόνια καινοτομίας, ποικιλομορφίας και αριστείας στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τομέα τροφίμων του αύριο.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΜΕ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ

εδώ με τον κωδικό PSGRCPDEBJ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικονωνήσετε:

Υπεύθυνος Έκθεσης: Κατερίνα Μανάλη | Διευθύντρια Ελληνογαλλικού Εμπορικού Eπιμελητηρίου – Επίσημος εκπρόσωπος Promosalons

Τηλ: 2103625545/516 | Email: c.manali@promosalons.com / greece@promosalons.com